Eredetileg írta:
thecorrupt
Tisztelt Gyevocska
Eddig is elég pay to win a játék, és ezzel még nincs bajom, hogy arannyal farmlistát vezethetsz, búzás falvakat tudsz keresni, Plusz számlát használni, NPC-zni, épületet, egységfejlesztést azonnal befejezni valamint termelést növelni. Annak ellenére, hogy most sem túl könnyű arany nélkül fennmaradni, és egy játékkört élvezetesen végigjátszani, ezzel még rendben vagyok személy szerint, elvégre én is arannyal játszom. Azonban, nem egy ember megmondja, hogy az arannyal is összevonható seregek, a védők továbbküldhetősége 2-nél több koordináta között, és az arannyal használható alkimista üst el fogja üldözni az arany nélkül játszó játékosokat, és az arannyal játszó játékosok felét. Ugyanis nem egy ember megmond két dolgot:
1. Ha valaki egy szerverkörbe belefektet elég pénzt, az így már olyan előnyökhöz jut, amiknek köszönhetően a kiegyenlített küzdelem 2 arannyal játszó, és egymással szemben álló játékos között is lehetetlen, nemhogy abban az esetben, ha valaki arany nélkül hadban áll egy arannyal játszó játékossal. Megjegyzendő továbbá, hogy nem mindenkinek ér évi 8000 aranyat a játék.
2. Leszögezném hogy én nem szeretek farmolókirálykodni, és nem is nagyon van annyi időm hogy farmlista használatával, és annak folyamatos frissítésével heti 50 millió nyersit farmoljak egyedül, de a támadó/farmoló játékosokért felszólalva mondanám, hogy a klánszintű/szövetséges szintű védelem előnye a továbbküldhetőséggel tisztességtelenné válik.
Sok játékos mehet el emiatt. Rengeteg régi motoros játékos van, aki visszajönne játszani, ha a régi travian verziók egyikével játszhatnának megint (esetleges bug-okat kiszedve, ha voltak).