Nem vagyok egy gyerekkedvelő, s ám ritkán látogatom a fórumot, de abban igaza van pitének, hogy a farmolók döntő többsége nem hogy válaszra sem méltatja az üzenetet, de egy újabb támadással reagál rá (vagy támadássorozattal), vagy rosszabb esetben törli a farmjától jött üzenetet olvasás nélkül.
Tudom, mert volt idő, mikor én is farmoló voltam, és a farmjaim leveleire nem reagáltam, csak mosolyogva elolvastam, és már azzal is elégedett lehetett, hogy egyáltalán elolvastam!!!
Az meg más kérdés, hogy az országok között átjáró van, és a magyar szerveren is szép számmal akadnak angolok, németek, arabok, kínaiak, négerek, és Isten se tudja, honnan jöttek, akik nem hogy nem válaszolnak az üzenetedre, de nem is tudják értelmezni. Sajnos mostanában igen csak sok angol játékos van a magyar szerveren. (Tapasztalatból tudom). És a topok között rengeteg a külföldi sajnos.
Az a kevés hányad, aki tényleg intelligenciával érkezik a játékba (és még a sok szerver alatt nem vesztette el), valóban reagál a farmoló üzenetére (ha magyar, és kulturált) ám feltételekhez köti a nem farmolást, mint mondjuk védő gyártás, nyersanyagküldés naponta (x órájú nyersanyagtermelés) vagy egyéb szívességek, amik miatt az ember vérnyomása inkább felfele indul, mint sem lefele.
Ahogy közeledik a játék a szerver végéhez, a környéket (nem csupán 7x7 területen, hanem akár 70x70 területen is) bizonyos farmolók veszik át, akik már inkább foglalók. Mindenkit barbár módon lefoglalnak, 2-3 szenátorral/törzsi vezetővel is, hogy jelezzék, "látod milyen kemény legény vagyok?" ám arra nem gondolnak, hogy a játék nem farmolásból, és foglalásból áll.
Volt olyan szerver, ahol békésen éltem egy környéken több mint 100 napig, s bár voltak ellenségeim, azokkal szövetséget, vagy feltételes alkut kötöttem. Jól megvoltunk a környékünkön mi, a nagyok, és a piti játékosok, ám egyszer csak a szerver vége felé szinte a semmiből megjelennek ismeretlen nevű játékosok ismeretlen nevű klánból és egyre több falu lesz az övéjük. Még olyan toplistásokat is elfoglalnak könyörtelenül, akik azelőtt a terület urai voltak, mára meg már inkább zsákmányai!
Szóval barbárok mindig is voltak, mindig is vannak, toposok között is, akik időt, és pénzt nem sajnálnak, hogy egész környékeket katázzanak/foglaljanak/farmoljanak le.
A jóravaló munkás ember, aki meg 8 óra munka után hazajön, nem azt akarja látni, hogy kifosztották és lerombolták a raktárát, magtárát, legyőzték seregeit, és egy faluját elfoglalták, ezen felül több épületet (többek között rejtekhelyet is) szépen lekatázták.
Volt alkalom, amikor az egyik ilyen játékost nagyon szépen megkértem, hagyjon békén, ne lehetetlenítsen el, és fejezze be. És vajon hogy reagált az illető? A szerver utolsó órájáig!!! farmolt és katázott!
Ennyi