Eredetileg írta:
tetra
Drága Earl, már megfigyeltem, hogy nagyon lelkesen osztod az észt, csak nincs miből(mármint nem az, hogy nincs eszed, az biztos van, csak a játéktapasztalat, na az hiányzik)... az NPC kereskedő mint olyan egy plus szolgáltatás. Mindenképp fizetni kell érte. Nem tudsz nem aranyért kereskedni vele, tehát akkor már érdemes betartani az 1:1-t.
Na, ha valamit rosszul tudok, most tessék leugatni. Mivel nem használtam el az aranyaimat, nem tudom, mit ír olyankor az NPC-s részre.
NO PLUS PLAYER. Top6 lol
Ha használod az NPC-t, három sorból áll a megjelenő képernyő.
1. sor: jelenlegi mennyiségek
2. sor: ide írhatod be, hogy mennyit szeretnél
3. sor: ez első és a második sor közti különbség
Oszlopok:
1. oszlop:
fa
2. oszlop:
agyag
3. oszlop:
vas
4. oszlop:
búza
5. oszlop:
összesítés
Miután beírtad, rákattintasz, hogy "
(1/2) nyersanyag elosztás" (itt az 1/2 azt jelenti, hogy ez az első lépés a kettőből...)
Ezután
kiírja, hogy miből
mennyi lesz ténylegesen... (pl. ha több nyersanyagod volt, mint amit szeretnél, a maradékot egyenletesen
kiosztja... ha mondjuk egy épület "szükségleteit" írtad be, és felépíted, mindenből kb. ugyanannyi marad, ha kevesebb volt, akkor mindenből ugyanannyival lesz kevesebb az épülethez...)
Ha tetszik az elosztás, és szeretnéd, hogy végbe is menjen, az "(1/2) nyersanyag elosztás" helyén most láthatsz egy szöveget, mellette, hogy
költsége 3 arany (a szövegre kattints... asszem vmi olyasmi, hogy NPC kereskedés)... Ha ez megtörtént,
kiírja szövegesen is, hogy mi történt... (pl. elcseréltél 20 fát, 20 agyagot, 20 vasat, 20 búzát 0 fára, 80 agyagra, 0 vasra és 0 búzára. Ez neked 3 aranyba került...)
Ha fentebb leírtakból nem derült volna ki, az NPC kereskedő
mindig 1:1-ben cserél...
(tapasztalat)
De szerintem, ha valaki használja, úgyis rájön, hogy mit hogyan...