Attól függ, hogy hány pont van Harci erőre pakolva.
Attól függ, hogy hány pont van Harci erőre pakolva.
Nulla. De már egyszer újraélesztettem, amikor korábban meghalt, nem vette le a fél életerőt, pedig 50% alatt volt kalandozás indításánál.
Eme kérdés bennem is felvetődött. Fejősbociként állt alkalmazásba= nyersanyagtermelésre. 100%-os volt egészsége. Ezért lepett meg, hogy meghalt. 1 vödröm bánta. Még mindig nem értem miértjét.
Ahogy fejlődik a hősöd, úgy 'erősödnek' a kalandok is. Az elején elég az 'alap' harcierő; de onnantól már érdemes valamennyit rá is pakolni (vagy ruházatot szerezni, ami ad plusz harcierőt), mert különben túl erős lesz a kalandozásban lévő akadály - viszont ezzel együtt emelkedik a kapott XP mennyisége is.
Ez nem igaz. Két különböző felhasználóban, ugyan azon (2.) szinten van, ahol 10%-ot von le, pedig 35% a hős életpontja, máshol pedig majdnem 50%-ot. Egyik esetben sincs harci erő, mindkét esetben normál, nem nehéz kalandok. Ráadásul a speed-es hősöm már a 100 akárhanyadik kalandnál jár, harci ereje csak a tárgyakból van (1500) már szerver eleje óta, mégis ugyan annyit (max 10% körül) von le normál kalandoknál mindig. Ebben semmi logika nincs. De ha még van is kis eltérés, meg növekszik is a kalandozás helyének "védőértéke", azért 48% életpontot ne vonjon már le egy 2. szintű hőstől.
Tegnap frissen élesztettem újra a hőst. Elküldtem egy nehéz kalandra, 0 támadóponttal:
Infó Tapasztalat nincs Egészség -93%
Infó Kalandozásod sikertelen volt.
Hát ez vicces.![]()
Konklúzió: ne kalandozz 0 támadóponttal.
A dolog évek óta így működik, nem feltétlen kell meglepődni rajta.
A küldetések akadályértéke nem egy konkrét érték, hanem egy -tól -ig tartomány. Vagyis lehet, hogy 30-as lesz az akadály értéke, de lehet, hogy 50-es (még normál küldi mellett is). Ennek megfelelő lesz a kapott XP mennyisége is. Az alacsony szintű hősöknél meg lehet, hogy direkt van a jelentős veszteség - egy hős ne legyen már csak és kizárólag nyersanyagtermelő egység. Használd hősként, és harcolj is vele, ahová meg kell a harcierő (mellesleg jegyzem meg, hogy ha az első pár szinten csak harci erőt növelsz, akkor jól lehet vele farmolni a környező oázisokat - illetve ezzel a harccal szerez sok XP-t is, ami gyors szintlépéseket jelent, ami pedig egyenlő a minél magasabb nyersibónusszal is).
A másik hozzászólásodhoz: a szabályban benne van, hogy ha a hős egyszerre 90%-nyi (vagy annál nagyobb) sebzést kap, azonnal meghal, függetlenül attól, hogy maradt-e volna életpontja a sebzés kapása után, vagy sem. Vagyis a 93%-os sebzés azonnali halált jelent akkor is, ha eredetileg 100%-os volt az életpontja és maradt volna 7.
Sziasztok valaki tud segíteni?
Új szerveren (szétszórt birodalom). Kiköltöztettem a hősöm az új faluba, új faluban hősök háza fel, régiben lerombol. Mégis egy új falus kaland után csak a régihez kapok kalandokat, ami elég cumi, mert 6-7 órányira van a hősömnek. Ha vlakai tud megoldást, azt megköszönöm![]()
Tudomásom szerint a sorrend sem mindegy. Ha vissza küldöd és újra áthelyezed, utána már jónak kell lennie.
Gyevocska
Travian Team